Социални Мрежи
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • Алтерко представи революционния сензор Shelly Motion, оптимизиран с Wi-Fi технология от Silicon Labs

Алтерко представи революционния сензор Shelly Motion, оптимизиран с Wi-Fi технология от Silicon Labs

12 февруари 2021
Алтерко представи революционния сензор Shelly Motion, оптимизиран с Wi-Fi технология от Silicon Labs

Дружеството Алтерко (BSE: A4L), компанията зад IoT марката Shelly, и Silicon Labs (NASDAQ: SLAB), водещ доставчик на силиций, софтуерни услуги и решения за по-интелигентен и по-свързан свят, прeдставиха Shelly Motion. Това е сензор за движение от следващо поколение с ненадминат живот на батерията, благодарение на Wi-Fi IoT процесорите на Silicon Labs.  Shelly Motion е първият продукт, който комбинира иновативните сензори за домашна автоматизация на Shelly с единственото водещо Wi-Fi решение, проектирано да покрие изискванията за свръхниска мощност на IoT сензорите. Оптимизирано с Wi-Fi технология от Silicon Labs, Shelly Motion е най-адаптивният, енергийно ефективен и лесен за употреба умен домашен Wi-Fi сензор за движение на пазара днес.

Потребителите прекарват все повече време у дома, затова и все повече търсят иновативни и интелигентни устройства, които да им осигурят по-безопасен, ефикасен и удобен начин на живот. Shelly Motion, най-новото допълнение в революционната Wi-Fi продуктова линия на Shelly, дава възможност на клиентите да се свържат директно с който и да е Wi-Fi рутер, без да е нужен отделен хъб. Сензорът е изцяло съвместим с Alexa, Home Assistant, SmartThings и други платформи за домашна автоматизация с цел максимално улеснение на потребителите.

Shelly Motion разполага със зареждаща се батерия с капацитет 6500mAh, която може да работи и да остане свързана с домашната Wi-Fi мрежа в продължение на повече от една година без да има нужда от зареждане. За разлика от други сензори, Shelly Motion остава включен в Wi-Fi мрежата 24/7, което позволява изключително бърза реакция в реално време – по-малко от 200 милисекунди. По този начин сензорът може да реагира незабавно и на най-малкото движение, като предизвика задействането на друго устройство. Като включване на осветлението, например.

„Shelly Motion се свързва локално с Home Assistant, без да е необходим хъб или друг хардуеър. Постоянната свързаност на сензора намалява латентността на системата и по-този начин подобрява потребителското изживяване в умния дом“, казва Паулос Шутсен, създател на платформата за домашна автоматизация Home Assistant. „С Shelly Motion ще имате лесен за инсталиране и конфигуриране сензор за движение с издръжлива батерия.“

 

В допълнение към изключително дългия живот на батерията, основните характеристики на Shelly Motion включват:

- Реакция в реално време: С възможност за бързо засичане на движение, за по-малко от 200 милисекунди – или толкова бързо, колкото мигване на окото  –  сензорът може да задейства всяко свързано устройство, като например да включи климатика или да отвори прозорците в стаята.

- Несравнима сензитивност: Уникалните 256 нива на сензитивност ще ви позволят да регулирате изключително точно разстоянието и движението, на което сензорът реагира.

- Функция за разпознаване на външна намеса: Със 128 нива на вибрационна чувствителност, Shelly Motion незабавно ще информира собствениците на жилището, ако някой докосне устройството, опита се да го измести или премести от първоначалното му положение.

- Не е необходим хъб: Shelly Motion може да бъде директно управляван, без да е необходимо използването на хъб, и е съвместим с всеки стандартен Wi-Fi рутер.

- Персонализиран график: Собствениците на дома могат да персонализират действията на сензора, като например управлението на други устройства, на база деня, часа, силата на светлината, залеза и изгрева или определени лични предпочитания.

 „Радваме се, че  си партнираме със Silicon Labs, за да представим Shelly Motion на пазара“, каза Димитър Димитров, CEO на Алтерко. „Първият ни Wi-Fi сензор за движение съчетава мощни, но лесни за използване функции, които потребителите очакват от продуктите на Shelly, съчетани с модерната IoT технология на Silicon Labs. Работим с най-добрите в бранша, за да предлагаме достъпни, доказано интелигентни продукти за дома и очакваме с нетърпение да обявим още съвместни иновации със Silicon Labs през следващите месеци.“

„Новият Wi-Fi сензор Shelly Motion отговаря на нарастващата нужда от лесна поддръжка и дълъг живот на батерията на IoT продуктите“, коментира Джейк Аламат, вицепрезидент и генерален директор на IoT потребителски продукти за дома в Silicon Labs. „Водещите Wi-Fi IoT решения с ултраниска мощност на Sillicon Labs играят ключова роля за осигуряването на отлично представяне и удобство за потребителите, улеснявайки цялостното им преживяване в умния им дом.“

Продуктът ще бъде достъпен за продажба в е-магазина след 20.02.2021г.

 

 

Източник статия и снимка http://3e-news.net 

Сподели: