Социални Мрежи
Каталог
ИНТЕРИОРНО ОСВЕТЛЕНИЕ

Как да предпазя дома от мълнии?

7 април 2023
Как да предпазя дома от мълнии?

Ето няколко съвета за предпазване на дома от удар на мълния:

  1. Монтирайте мълниезащитна система: Монтирането на мълниезащитна система, като например мълниеприемник с изпреварващо действие, може да намали риска от удар на мълнията и да предпази дома ви или друг вид мълниезащита - конвекционална, която е подходяща за конкретната ви сграда.

  2. Изключвайте електрическите уреди: Изключването на електрическите уреди, когато има гръмотевици, може да предотврати повреди или късо съединения, които могат да се стигнат до уредите.

  3. Избягвайте метални предмети: Избягвайте да докосвате метални предмети, като например проводници, когато има гръмотевици, тъй като те могат да станат кондуктори на електричеството, когато мълнията удари.

  4. Затворете прозорците: Затварянето на прозорците и вратите може да предотврати проникването на мълниеносния заряд в дома ви.

  5. Избягвайте да използвате телефона или компютъра: Избягвайте да използвате телефона или компютъра, когато има гръмотевици, тъй като те могат да привлекат електричеството.

  6. Избягвайте открити пространства: Избягвайте да се намирате на открити пространства, когато има гръмотевици, тъй като те могат да ви изложат на риск от удар на мълнията.

Сподели: