Copyright © 2019. All Rights Reserved

Мълниеприемник с изпреварващо действие (МИД) 22μsec

432,00 лв.
 • Марка: LIVA
 • Кат. номер: LAP-CX040
+ -
Купи
Моля, изберете:

Поради недостатъци на мълниезащитните системи тип "Клетка на Фарадей" и на простите конвекционални мълниеприемници, днес се предпочитат алтернативни системи за мълниезащита. Една от тези алтернативи са Активните мълниепроводници.

„Лива Груп“ – Турция предлага 7 различни типа продукти в тази сфера, проектирани да работят на принципа на изпреварващото действие.

Този вид мълниеприемници се различават от обикновените, защото в центъра им се създава магнитно поле, от магнитното поле на земната повърхност, осигуряващо изпреварващото им действие. Това има за цел да създаде и/или натрупа положителен заряд в зоната на гръмоотвода, за да има по-голям шанс мълнията да попадне върху него, а не върху защитаваните обекти.

ПРИНЦИП НА ДЕЙСТВИЕ

Когато от вече заредения облак се спусне низходящия стъпаловиден лидер (носещ отрицателен заряд) апаратурата в мълниеприемника засича електрическото поле и зарежда мълниеприемника с положителен заряд, за да се формира възходящият стреловиден лидер. В повечето случаи възходящите лидери се образуват, когато низходящият е на около 300 m над земята, но при този вид мълниеприемник възходящият лидер се образува много по-рано, когато низходящият е на по-голяма височина. Низходящият лидер „избира“ възходящия лидер с най-ниско съпротивление – в този случай този, който се е образувал от мълниеприемника. Поради по-голямата височина, на която лидерите се свързват, другите възходящи лидери не могат да се свържат с низходящия, което осигурява по-голяма защитена площ.

Защо да изберете нас?
Защо да изберете нас?

 1. БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ДО ОФИС НА КУРИЕР ПРИ ПОРЪЧКА НАД 99ЛВ И БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ДО АДРЕС ПРИ ПОРЪЧКА НАД 159ЛВ!
 2. ВСИЧКИ ТРАНСПОРТНИ РАЗХОДИ ПРИ РЕКЛАМАЦИЯ ЗА ОНЛАЙН ЗАЯВКИ СА ЗА НАША СМЕТКА.
 3. АКО ПРОДУКТЪТ, КОЙТО СТЕ ЗАКУПИЛИ ОНЛАЙН, НЕ УДОВЛЕТВОРЯВА ВАШИТЕ ЖЕЛАНИЯ - ИМАТЕ ПРАВО ДА ГО ВЪРНЕТЕ/ЗАМЕНИТЕ ЗА ДРУГ В 14-ДНЕВЕН СРОК.
 4. НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ БЕЗКОМПРОМИСНО КАЧЕСТВО НА НАЙ-ДОБРА ЦЕНА,  А БОГАТИЯТ АСОРТИМЕНТ ОТ ПРОДУКТИ И УСЛУГИ НИ ПОСТАВЯ ВИНАГИ НА ПОЗИЦИЯ ПРЕД КОНКУРЕНТИТЕ.
 5. ПРЕДЛАГАМЕ ПОСТОЯННО ПРОМОЦИИ С ОТСТЪПКИ, НА КОИТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ УСТОИ.
 6. ДОСТАВКИТЕ НИ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ БЪРЗО.
 7. ПЛАТФОРМАТА ЗА ПОРЪЧКИ Е УДОБНА И ЛЕСНА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ.
 8. ФИРМАТА ПРЕДЛАГА ОПЦИЯ ЗА МОНТАЖ НА ПОРЪЧАНОТО LED ОСВЕТЛЕНИЕ.
 9. ВИНАГИ В КРАК С ТЕХНОЛОГИЯТА - НАЙ-НОВОТО И МОДЕРНО ОСВЕТЛЕНИЕ Е ТУК ПРИ НАС.

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!