Социални Мрежи
Каталог
ИНТЕРИОРНО ОСВЕТЛЕНИЕ

МОСТОВИ КАБЕЛИ ЗА ВЪТРЕШНИ ИНСТАЛАЦИИ

Цена
 лв.
 лв.
Марки
Тип на кабела
Брой жила
Сечение проводник

Когато правим основен ремонт в дома си, полагаме всички усилия всяка част от него да бъде ремонтирана правилно. Понякога обаче, освен подовата настилка, осветлението, водоснабдяването и канализацията в дома, трябва да оправим и електрическата инсталация.

За вътрешните ел. инсталации, каквито реално има във всяка сграда и всеки дом, се използва така нареченият мостов кабел. Това е плосък кабел, който специалистите наричат ПВВ-МБ1. Масово обаче общността е приела наименованието мостов кабел.

Един мостов кабел се състои от една, две, три или четири медни жила, всяко с цветна изолация. Всички заедно са поместени в обща бяла изолация.

Видове мостов кабел и за какво се използват

Онлайн магазинът на LEDs4economy предлага различни варианти мостов кабел – цена и модели според вашите потребности.

За използването на по-мощни електроуреди трябва да изберете мостов кабел с три или четири жички. Става дума за кабели, към които са свързани не толкова енергийно ефективни бойлери, перални, конвектори и климатици.

За по-малките консуматори на електрическа енергия като зарядно за телефон, лампа, телевизор или розетки за интернет можете да използвате и мостов кабел с една или две медни жички.

Устройство и предимства на мостов кабел

Има основателна и практична причина за това мостовият кабел да е плосък. С такава форма и конструкция той лесно може да се монтира под мазилки. Или по-просто казано, да се вгради в стената и да се спестят множеството кабели в дома ви.

Предимството на това един мостов кабел да бъде вграден в стената е ограниченият достъп на кислород до него, с което значително се забавя стареенето на изолацията на кабела.

Масово потребителите поставят мостовия кабел и върху дървени стени и покриви на хижи, вили, беседки, бараки и дори къщички на дърво. Той е предпочитан за тази цел, предвид лесния му монтаж – със скоби за кабели.

Филтри
Цена (ниска към висока)