Социални Мрежи
Каталог

Столично школо - с дезинфекциращи UV-C лампи във всяка класна стая

16 септември 2020
Столично школо - с дезинфекциращи UV-C лампи във всяка класна стая

Столичното 28 СУ "Алеко Константинов" е измислило свой начин за противодействие на пандемията от коронавирус. На 15 септември то посрещна възпитаниците си с дезинфекциращи лампи във всички класни стаи. Известно е, че при кашляне, кихане, а дори и при нормално говорене, вирусните частици, които се отделят, могат да живеят върху стоманени повърхности от 4 до 7 дни, а върху дърво, от каквато са направени чиновете, до 2 дни.

Поставените в учебното заведение уреди са от ново поколение, чиято светлина излъчва с дължина на вълната 254 nm и доказано убива 99,9% бактерии и вируси. Те не произвеждат озон (OZONE-FREE), който в по-големи концентрации е отровен за здравето на хората. Лампите работят с осветителни UV-C пури на световно признат производител. Всички дезинфекциращи уреди имат протоколи от изпитания, издадени от „Национален център по заразни и паразитни болести”, гр. София, доказващи тяхната ефективност.


 

Източник: https://www.dnes.bg/obrazovanie/2020/09/16/stolichno-shkolo-s-dezinfekcirashti-uv-c-lampi-vyv-vsiaka-klasna-staia.463032#comment-newest

Сподели: